.

Намерете авточасти по марка и модел

Последни новини

Най-надеждните японски двигатели в историята

Най-надеждните японски двигатели в историята

Японските автомобили отдавна са считани за едни от най-добрите на световните пазари, като основната причина за това са качествените им двигатели. Експертите от изданието OAnews са се заели с трудната задача да определят трите най-качествени и най-надеждни мотора, предлагани от производителите от страната.

На първо място в тази класация попада силовият агрегат Honda K20 VTEC. Този 2,0-литров мотор развива мощност от 225 к.с., като се поставя на модела Honda Civic Type-R. По-късно двигателят е използван и за британския Lotus Elise, а негова разновидност се среща и на някои модели на Lada.

Втората позиция е за Nissan SR20VET. Неговите паспортни данни показват, че той може да развие 276 к.с. Едно от основните му достойнства е, че тази мощност може да бъде увеличена и затова моторът е един от любимите на тунинг-специалистите. Промените по агрегата по никакъв начин не се отразяват на неговата издържливост.

Трети са нарежда Toyota 2JZ-GTE, който се е превърнал в легенда благодарение на универсалните си качества. От този мотор специалистите са „изцеждали” дори 1000 к.с., като са оставали поразени от неговата устойчивост. Двигателят се поставя предимно на „напомпаните” версии на моделите на Toyota. Той е предпочетен пред други два не по-малко надеждни агрегата на същия производител - Toyota 3S-GTE и Toyota 3UZ-FE. Първият от тях е създаден с помощта на специалисти от компанията Yamaha, докато вторият е познат от моделите на луксозния бранд Lexus.